BenVInguts i benVIngudes!

Obro aquest bloc pels inquiets en el món del vi, pels iniciats i pels més habituats, pels qui els hi agrada i pels que no l’acaben de gaudir, pels joves i per grans… Per a tots ells i per molts més, parlarem sobre vi, el seu procés i el seu consum.

Em presento. Em dic Eric Andreu Carvajal, tinc 24 anys i fa 3 anys no m’agradava ni el vi i cap mena de destil·lat. No va ser fins a començar els meus estudis superiors en cuina i sala que em van obrir al món del vi i els destil·lats en general. Abans creia que el vi era amarg, picava al coll i era, en general, una beguda passada de moda, només gaudida per uns elitistes o per gent gran. Provava vins, caves d’arreu, destil·lats també, però cada i cada cop semblava que bevia anticongelant de tractor, i per això, vaig desistir de comprendre un món que no entenia i no volia entendre tampoc.

Fins que l’obligació de tastar una gamma de begudes més amples em va fer veure que no tots els vins eren iguals, i com els gustos de la gent són molts, de vins també ni hi han molts. L’interès em va anar creixent cada cop que descobria més i més vins, com ara els dolços, que em van acabar d’obrir la porta a aquest món. I de quina manera!

Beure, entrenar el nas, estudiar la vinificació, enologia, per comprendre el perquè dels gustos i els sabors que arribo a percebre…

Si penso d’on vinc, on estic i cap a on vaig, mai hagués pogut pensar fa 3 anys que podria apreciar un vi en les seves magnituds més profundes, doncs tastar vi seria impensable per mi per gaudir d’un àpat fa 3 anys.

Doncs aquest bloc servirà d’excusa perfecte per atraure a les persones que no les hi agradi el vi com a mi mateix fa temps, però vulguin descobrir aquest món, o gent amb més nocions que vulguin saber-ne mes.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *