L’últim gran tast de l’excel·lent Rosa Vila.

El passat dia 19 de setembre, la sumiller Rosa Vila va donar en els nous alumnes del cicle de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat en el sector del vi una masterclass sobre vi i harmonies (maridatges) com a presentació del curs.

Junt amb els alumnes de segon del mateix curs, la directora del centre, Paulina Rubio, va donar la benvinguda i la retrobada als alumnes. Va ser una rebuda breu però càlida, en la qual els alumnes varen  poder conèixer al professorat i exalumnes en un ambient amable i distès.

Paulina Rubio, la directora

Tot seguit, va venir l’hora del protagonista principal: el vi i la gran experta, Rosa Vila. Amb una naturalitat i confiança recolzada per la seva extensa i prolífica carrera, va explicar als alumnes conceptes tan extensos i controvertits com el terroir, les delimitacions de la DO Alella i les seves varietats més notables.

A continuació, es va dur a terme el tast dels vins dels alumnes d’altres promocions, les promeses del passat, que ara es converteixen en els fruits del present, i clarament, pel bon gust i per les grans valoracions de la sumiller, els èxits del futur.

Tres vins amb tres històries; fills, pares i famílies implicades amb un gran objectiu: transmetre el fruit del seu esforç al món sencer, i això va quedar demostrat amb la passió amb la qual explicaven la seva situació, la seva història i la seva dedicació.

Finalment, després d’explicar i defensar que la paraula maridatge es queda ja obsoleta i que ara s’hauria d’utilitzar la paraula harmonia, es va posar a la pràctica, unint els vins casant-los amb figues i anxoves.

   Rosa Vila, explicant la DO Alella abans de la cata

Concloent, Rosa Vila intenta iniciar a les noves fornades d’experts en vins, transmetent el seu amor pel vi i per la terra, junt anunciant que seria l’última vegada que realitzaria aquesta pràctica. Amb aquest bon sabor de boca aquests alumnes inicien i/o continuen el seu camí entrelligats amb el món vitivinícola.

Fotos cedides per pansificat_ins_alella realitzades per José Antonio de la Rosa Muñoz.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *