Els panellets a concurs!

El passat 26 d’octubre a l’institut es va celebrar el tast de panellets maridats amb vi.

Tot va començar en una activitat proposada pel nostre tutor, l’Oriol Artigas, el qual ens va comentar que normalment, per les dates senyalades i especials com Nadal o carnestoltes faríem alguna activitat especial, sempre relacionades amb el món del vi, per descomptat.

La castanyada no seria una excepció. L’activitat proposada era, que en grups de 3 persones, havien d’idear un panellet singular, acompanyat d’un vi.

Les idees varen començar a sorgir entre els grups: maridatges estranys, amb concordança i dissonància; amb ingredients exòtics o de proximitat; amb presentacions vistoses o mes senzilles…

Després de fer la massa base per tothom (punt de partida per tots els grups), es varen dividir els grups per confeccionar cada panellet amb els seus ingredients i formes diferents.

 

El professor amb els alumnes

D’anxoves i figues, de sobrassada i codony, a un panellet que l’utilitzàvem de vermut, a un ferrero de foie, a una pizza-panellet fins a un panellet de guacamole.

 

Els panellets amb els seus vins

Cada participant de cada grup va provar el panellet de cada grup concursant amb el seu vi. Cal dir que els gustos clarament diferenciats entre el vi, el panellet i el gust personal de cada concursant/estudiant va esdevenir en una muntanya russa de gustos i una experiència molt i molt interessant.

Finalment, es va votar amb dígits de 3, 2 i 1 punt el panellet que més va agradar, pel producte en si i pel seu maridatge amb el vi escollit. El panellet guanyador va ser el Pizzarino, per la seva innovació i el bon maridatge. En segona posició, i en aquest cas un empat, va ser el Panamole i el Ferrero de foie.

Una jornada amena, distreta i, encara que lectiva i educativa, molt i molt divertida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *